Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Irsko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Irsko.

Wexford – cíl pro ornitology i milovníky opery

Wexford – cíl pro ornitology i milovníky opery

Na východě Irska se asi 100 km od hlavního města Dublinu u ústí řeky Slaney rozkládá město Wexford. Přestože nepatří mezi historicky nijak zvlášť významná města a chybí mu jistá architektonická jednota, své návštěvníky přitahuje poklidem, bezstarostností a přátelskou atmosférou, která v něm panuje. Mimoto ukrývá také několik zajímavostí…

celý článek

 

Národní park Burren – na skok v botanickém ráji

Národní park Burren – na skok v botanickém ráji

Na západě Irska se v hrabství Clare rozprostírá tajuplná a záhadná krajina národního parku Burren. Na vápencovém podloží se v tomto, na první pohled nehostinném koutě země, pyšně tyčí obrovské dolmeny, mohyly a další pohřebiště předkřesťanských náčelníků. Burren je pozoruhodným místem, které v každém návštěvníkovi zanechá hluboké dojmy.

celý článek

 

Poloostrov Dingle – to pravé Irsko

Poloostrov Dingle – to pravé Irsko

Na jihozápadě Irska vybíhá do vod Atlantského oceánu poloostrov Dingle, jehož rozervané pobřeží lemují skalnaté útesy, o něž se za větrného dne tříští mohutný příboj. Dingle je považován za nejzápadnější cíp pevninské Evropy a vyhledávají jen nejen milovníci přírody, ale také znalci historie. Právě zde je totiž obrovská koncentrace raně křesťanských památek.

celý článek

 

Temple Bar v Dublinu

Temple Bar v Dublinu

Označení Temple Bar nese část irského hlavního města Dublinu, která byla ještě poměrně nedávno odsouzena k zániku. Dnes je jednou z velkých lákadel metropole, kde najdete ty nejslavnější bary, noční kluby a restaurační zařízení. Je vyhlášeným centrem pověstného dublinského nočního života.

celý článek

 

Katedrála sv. Patrika v Dublinu

Katedrála sv. Patrika v Dublinu

Pod dublinským nebem se do výšky 69 metrů tyčí vysoká věž Katedrály svatého Patrika, která je symbolem římskokatolického vyznání obyvatel města. Tato nádherná církevní stavba byla založena v roce 1191 a dodnes je největším kostelem v celém Irsku. Je také jednou z nejhezčích a nejzajímavějších památek v Dublinu.

celý článek

 

Lynčování v Galway

Lynčování v Galway

Na západním pobřeží Irska se rozkládá velmi živé přístavní město Galway, v němž žije necelých 70 tisíc obyvatel. Je správním střediskem stejnojmenného hrabství a může se pochlubit bohatou kulturní historií. Město leží na říčce Corrib přitékající z jezera Lough Corrib.

celý článek

 

Monasterboice

Monasterboice

V oblasti Středního Irska, které je doslova poseto středověkými opatstvími a starobylými místy, se v hrabství Louth nachází místo zvané Monasterboice. Je plné jedinečných křesťanských památek, mezi nimiž vynikají zříceniny staroirského kláštera založeného na konci 5. století svatým Buithem.

celý článek

 

Croagh Patrick – irská svatá hora

Croagh Patrick – irská svatá hora

Na západě Irska se nad jižním břehem Clew Bay tyčí kuželovitý vrchol Croagh Patrick, který byl během tisíciletí námětem mnoha legend. Dnes je cílem vyznavačů všemožných náboženství a koná se na něj jedna z největších křesťanských poutí světa.

celý článek

 

Jezero Lough Gur

Jezero Lough Gur

V poklidném hrabství Limerick na jihovýchodě Irska se rozprostírá malé jezero Lough Gur mající tvar písmene „C“. Kolem něj je rozptýleno množství zajímavých kamenných staveb a důkazů, že bylo toto místo osídleno již před 5000 lety.

celý článek

 

Hrad Blarney

Hrad Blarney

Snad nejnavštěvovanějším hradem v celém Irsku je Blarney nacházející se na jihovýchodě země. Dominuje jedné z nejmalebnějších irských vesnic, která nese stejné jméno a je zasazen v překrásné zalesněné krajině. Díky tzv. „kamenu výřečnosti“ se stal velkou turistickou atrakcí.

celý článek

 

Waterford – město křišťálu

Waterford – město křišťálu

Na jihovýchodě Irska se v hrabství Waterford rozkládá stejnojmenné přístavní město, které je údajně nejstarším v celé zemi. V roce 853 jej založili Vikingové a postupem času se rozrostlo na oba břehy řeky Suir. Dnes zdejší přístav patří k nejrušnějším v celém Irsku, staré centrum je ukryté až za nábřežím.

celý článek

 

Pohodová atmosféra v ulicích Corku

Pohodová atmosféra v ulicích Corku

Cork ležící na jihovýchodě Irska ve stejnojmenném hrabství je druhým největším městem země, ale oproti ostatním větším městům není tak hektický a rušný. Naopak, je známý svou pohodovou atmosférou a jakýmsi nadhledem. V současné době v Corku žije okolo 120 tisíc obyvatel.

celý článek

 
1 2 3
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko